Födelsedag på Södersjukhuset!

Här står jag 22 år senare, fortfarande livs levande efter att ha lurat döden x antal gånger tidigare i mitt snurriga liv. Det skulle lika gärna kunna ha slutat annorlunda..

Nåväl, jag är inte så jätte mycket för att fylla år, och brukar oftast inte fira något speciellt. Jag skulle ha ätit middag ute med familjen från södra sidan staden, men så vart inte fallet….

Allt började egentligen igår morse,
När jag gick upptäckte att jag blödde igen. Vi åkte in till förlossningen för en undersökning och var kvar i flera timmar. Dom pratade i termer jag inte riktigt förstod, och berättade att jag inte kommer gå hela graviditeten ut. Jag var inte öppen men min livmodertapp var helt utplånad. Alla hade lite olika teorier om vart ifrån blodet kom, men inget fastställdes. Jag vart hemskickat med restriktioner på att bara vila och ta det lugnt.

Väl hemma gjorde jag inte så mycket mer än att bara ligga ner. Dels för att jag inte vågade annat och dels för att jag hade alldeles för ont.
Under dagens gång så ändrades(?) blodet till vatten, och i slutet utav dagen var det riktig mycket. Varje gång jag ställde mig upp eller hostade till så rann det vätska längs benet.. Så vi förstod att något var fel. Vi satte oss i bilen för att åka in på förlossningen för ytterligare en koll.

Vi vart inlagda på än gång och fick flertal bricanyl sprutor i förebyggande syfte för att försöka stoppa förlossningen. Dom vill inte undersöka för mycket där nere, då det tydligen kan “reta” livmodern och sätta igång födelseprocessen.

Anders ligger här bredvid mig i sängen, tur att jag inte är så stor, haha! Nu ska vi försöka sova några timmar innan det t dags för nästa CTG kurva.

Godnatt och grattis till mig på min födelsedag!

20130821-122348.jpg

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu