Spontan förlossning v34+5

Jag är omtumlad och mör, jag är i chocktillstånd. Jag har fött en son!

Jag väcktes utav läkare och barnmorskor kl 06.00, och vid det här laget forsade vattnet ut mig. Dom fastställde att jag läcker fostervatten och att jag antagligen gjort det i några dagar.
Så pga infektionsrisken vart dom tvungna att sätta igång mig.
Men dom kom aldrig så långt..

Från att inte ha haft minsta lilla känning till att vara i full gång med starka värkar, det tog bara några minuter. Allt gick så snabbt, så plötsligt!
Jag hade galet ont, dock ändå inte så ont jag trodde jag skulle ha. Men definitivt den mest intensiva smärta i mitt liv!

20130821-231807.jpg

Jag skulle strax föda och vi vart flyttade till “infektions rummet”, pga min hepatit C. Där hade jag en egen toalett och slapp göra mina behov i en hink framför personalen. Jag förstår varför, det gör jag verkligen. Men jag kunde inte undgå att bli lite förnedrad.. Jag är antagligen inte den ända i detta land med blodsmitta, faktum är att det är mycket vanligare än man tror.. Och då räcker inte en toalett särskilt långt..

Klockan 16.01 var jag öppen 4cm, och tolv minuter senare dvs 16.13 var jag öppen 10cm och det var dags att börja krysta!
Anders var till otroligt stor hjälp och väldigt aktiv under hela förlossningsförloppet. Stor eloge till honom.

16.31 föddes vår fina pojke, han vägde 3100g och var 48cm lång. Alltså väldigt stor för sin ålder. Han hade svårt att syrsätta sig, så dom sprang iväg med honom ganska direkt. Jag lämnades kvar i panik och undran… Var vår pojke död?!

Tolv timmar senare fick jag se mitt barn ordentligt för första gången. Han var så fin, så otroligt fin. Och det bästa utav allt, han levde! :)

20130821-232531.jpg

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu