Tandläkarbesök…

Efter att jag började medicineras med subutex har mina tänder blivit extremt dåliga. Jag var väl medveten om att tänderna skulle bli sämre, men såhär mycket sämre?!

Jag saknar fyra tänder sedan missbruket, och känner att jag inte har några fler att avvara. Då blir det svårt att tugga. Som tur är, är det ingen utav framtänderna som drabbats, och när jag ler ser man inte mina fyra tomma gluggar, två på vardera sida.

Sen jag började medicineras med subutex har jag haft ganska stora problem med tänderna. På senaste undersökningen visade det sig att jag har sex stycken tänder som måste lagas NU för att ha en chans att klara sig. Utöver det är det två tänder som spruckit, och delvis vittrats sönder.

Ni tror säkert att jag är världens snuskis, men faktum är att jag borstar tänderna MINST två gånger om dagen, precis som vilken annan svennson som helst.

Idag var det dags att påbörja behandling, och det lagades två tänder. Tandläkare var osäker på om det kommer att fungera, då det var en utav dom djupaste lagningar han någonsin gjort under sina 25år i branschen.
Eftersom att jag är extremt tandläkar-rädd så är detta riktigt stort för mig!

Tidigare har jag gått på en speciell tandläkarklinik, och alltid fått lugnande och/eller lustgas. Men jag har inte råd med sådan behandling, då det kostar tre gånger så mycket.
När jag var gravid behövde jag gå till tandläkaren akut, och det var första gången på många, många år som jag gick till en vanlig tandläkare, utan lugnande eller lustgas till hands.
Idag var det andra gången. Och trots att jag andas häftigt, får panik med tårar som rinner i överflöd, så gör jag det. Jag har inget val.. För jag står inte ut med all tandvärk. Och för varje gång jag lyckas, så går jag från tandläkaren med en positiv upplevelse.
Vem vet, om några år kanske jag inte är rädd alls? :)

20130904-222250.jpg

20130904-222310.jpg

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu