Hepatologi avdelningen, Huddinge.

Klockan 05.30 ringde klockan imorse. Det var bara till att gå upp och släpa med sig Leon. Vi skulle nämligen till Astrid Lindgrens barnsjukhus på Huddinge, Hepatologi avdelningen.

Jag hade förberett så mycket jag kunde, så vi kom iväg smidigt ock smärtfritt. Regnet började från ingenstans att ösa ner ute, och jag var genomblöt när jag satte mig på pendeln. Allt smink, och det fönade håret var helt och hållet förgäves. Leon var mest arg för att han vart tvungen att ha regnskyddet på vagnen. Sketunge!
Till råga på allt hade en olycka skett mellan Märsta-rosersberg, så tågtrafiken där emellan var avstängd och ersättningsbussar skulle sattes in…
Tillslut kom vi iväg igen, något försenade men än dock på plats. Bättre sent än aldrig!

När Leon skulle stickas var det tre stycken sjuksköterskor som höll i Leon, och en som stack. Han skrek och vred sig, han var superarg! Och eftersom att han är väldig svårstucken fick dom sticka honom 7 gånger innan dom gav upp, och tillslut stack dom honom i fingertoppen och fick 2.5 rör med blod. Det fick räcka, bättre än inget!

Jag träffade även läkaren som höll i forskningsstudien, hon berättade att om han fortfarande är positiv på detta prov, då är det ett tillförlitligt resultat, då är han C-hepatit positiv.
Skulle han däremot vara negativ, så måste man ta om ett prov vid 18 månader och se vad det provet visar, för att få rätt resultat.

Vi håller alla tummar vi kan för att Leon inte ska vara positiv denna gång. Han förtjänar inte denna sjukdom, och han förtjänar definitivt inte hatet och det äckel som många opålästa människor känner. Skulle han vara positiv, så hoppas jag innerligt att hans framtida dagis tar det med ro, och gärna läser på om dom känner sig osäkra. Om några veckor får vi provsvaren, och fram tills dess kommer det plåga mig varje dag, att inte veta..❤

20130917-103259.jpg

20130917-103328.jpg

20130917-103341.jpg

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu