Tråkigt besked..

Dagen har vart lugn. Jag och Leon myste till mestadel hemma. Vi tog oss ut på en promenad i regnet för att gå ner till Sigtuna och utföra några ärenden. Påväg ner till stan ringde telefonen, från dolt nummer.. Jag visste direkt vad det handlade om, jag bara visste..

Afrodite, som är läkare och ansvarig för forskningsstudierna på Hepatologi avdelningen, ringde mig för att ge besked angående Leon, tråkiga besked.
Han bär fortfarande på väldigt höga virushalter, och med det sagt, Leon har fått en tillförlitlig diagnos. Leon är hepatit C positiv.

Vi var trots allt ganska förberedda på detta, dels har jag alltid sådan här otur, så redan under graviditeten när läkaren sa “Det är bara 2% risk att fostret kommer smittas” visste både jag och Anders att ja, vårt barn kommer drabbas. Typiskt min tur.

Det som känns tyngst är nog att det trots allt kommer från mig, hans egen mamma.. det är en bieffekt utav mitt tidigare leverne. Hade jag då vetat att valet jag tog just då, i framtiden skulle drabba personen som betyder mest för mig i hela världen, så kanske jag hade agerat annorlunda.

Vad händer då nu? Jo, Leon anmäls till smittskyddsverket(?). Vi kommer bli kallade enligt lag och går då igenom våra skyldigheter som vårdnadshavare till ett barn med blodsmitta. Sen kommer prover tas var 3:e – var 6:e månad. Man behandlar inte såhär små barn, utan påbörjar en eventuell behandling för ens efter skoltiden.j
Och hur en hepatit C behandlingen kommer se ut om 15 år, det har jag ute den blekaste om. Men förhoppningsvis kommer den varken vara lika tuff eller lång som den är i dagsläget..

Det jag oroar mig mest för under kommande år är hur folk runt omkring kommer handskas med vetskapen om Leon sjukdom. Kommer förskolepersonalen läsa på och behandla honom som vilket barn som helst? Eller kommer dom i brist på kunskap gå runt och vara rädda och kanske tom äcklade?

20131001-031352.jpg

2 Responses to “Tråkigt besked..”

  1. Andy says:

    Jag beklagar verkligen..

  2. Fanny says:

    Jättetråkigt att höra. :( Massa kramar till dig och din fina son. <3

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu