Min vän, tandläkaren..

Återigen var det idag dags för något som jag fruktar väldigt högt. Något som ger mig panik, och ångest.. Jag hade tid hos tandläkaren.

Jag har tidigare gått inne i Stockholm på spec-klinik där jag fick lugnande och lustgas.. men i dagens läge har jag knappt råd med vanlig tandläkarvård, och minst sagt spec-vård.
Och eftersom att Subutexen rent utsagt misshandlat mina tänder, så måste jag gå och rädda det som räddas kan.. Jag har liksom inget val.

Upplevelsen idag var hemsk, jag grät och skakade, jag vågade inte andas. Tandläkaren ville inte genomföra vården när han såg hur mycket jag påverkades, men eftersom att jag ändå måste betala och i stort sett har snålat på allt hela månaden för att ha råd, så bad jag honom att bara köra..

Efter den längsta timmen i mitt liv var vi äntligen klara med två tänder.. Nu har vi sammanlagt gjort fyra tänder, och vi har tre tänder kvar att åtgärda. Besöket idag kostade 3.600kr, men eftersom att jag redan uppnått högkostnadskyddet så behöver jag “bara” betala 1800kr. Jag fick en ny tid om två veckor, men tror att jag ska avboka den. Jag har helt enkelt inte råd.

Jag är otroligt stolt över att jag faktiskt stod ut under borren idag.. När vi var klara gick jag gråtande därifrån, jag kände mig bara tom. Hade det just i detta skedet sprängts en bomb framför mig hade jag antagligen inte märkt det.. Jag hade iallafall inte brytt mig, jag var för matt efter kampen med mig själv..
I morgon kommer jag antagligen ha träningsvärk i hela kroppen, prova själv att spänna varenda muskel konstant under 80 minuter.. det känns!
Men man får väl försöka se det positiva i det hela, jag har fått två tänder lagade, och samtidigt gjort ett riktigt tungt träningspass! ☺

20131018-011939.jpg

OBS! Vill du läsa mer om hur subutex har påverkat mina tänder? Klicka här.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu