På gott och ont..

20131028-144550.jpg

Tänk vad en liten tablett kan åstadkomma, den kan både rädda liv, och fullständigt förstöra. I värsta fall döda.

Jag pratar självklart om subutex. Det har pratats mycket om sub senaste tiden. Om statestik, om dödsfall, om medicin som läcker ut på gatorna.

Jag vet att det förekommer försäljning, en hel drös på teamen säljer sina tabletter. Ibland för att få pengar till andra droger, ibland för att ha pengar till mat och husrum. Det förekommer, och det kommer det antagligen alltid göra i mer eller mindre skala.

Men att jämföra årliga statistiker, och påstå att det helt och hållet är programmets och dess patienters fel.. Nja, jag kan inte riktigt hålla med. Försäljningen av det egna preparatet är självklart en bidragande faktor, men det står knappast helt själv för subutex-marknaden i Sverige. -Till största del importeras subutex, och säljs på gatorna. Jag har själv erfarenhet utav bekanta som åker till exempelvis Frankrike, för att köpa Subutex billigt, och sälja i Sverige. Så kom inte och säg att programmet står för all försäljning, för då ljuger ni.

Nåväl, i mitt fall så har subutexen räddat mitt liv. Jag är strax inne på mitt 3:e år som drogfri i programmet. Jag har fortfarande ett fysiskt beroende, men under kontrollerade former. Den här lilla tabletten har gett mig chansen att leva ett normalt liv. För mig så har den vart min räddning, för någon annan kan den innebära fullständig katastrof

20131028-144559.jpg

One Response to “På gott och ont..”

  1. Kaizen says:

    Jag hamnade här av en slump, men kommer definitivt fortsätta läsa din blog. Du bär på så mycket erfarenhet, och att läsa om dina åsikter och tankar är riktigt trevligt. Jag kommer följa dig med nöje!

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu