Läkarbesök på Huddinge Sjukhus

Dagen började bra.. Leon hittade en badbomb i morfars badrumsskåp som han glatt tog en tugga utav. Jag sköljde munnen och höll honom under uppsikt, jag ringde sjukvårdsupplysningen och giftcentralen, för säkerhetsskull!

Vi åkte den långa bussresan till Huddinge för att träffa Leons leverdoktor på Hepatologiavdelningen. Trots den långa resan var Leons humör på topp, han flirtade med människor och skrattade högljutt.

Väl på Huddinge gick allt bra, det var inga prover som behövdes ta, utan bara lite information som jag egentligen redan fått. Jag bad läkaren kika på Leon lite extra pga morgonens tidigare händelse med badbomben, men han såg inget konstigt! Vi pratade lite om eventuella behandlingar mot hepatiten och diverse skyldigheter, och eftersom att jag själv haft hepatit-C i många är så kan jag redan i stort sett allt. Dock så trodde jag att man hade som skyldighet att meddela för förskolepersonal, men så är det tydligen inte. Dessutom rekommenderar dom att man INTE berättar, då väldigt många omedvetet (och medvetet) behandlar det smittade barnet annorlunda. Det ska inte finnas någon risk för att smittas på dagis, varken som barn eller personal, och det finns inte ett ända dokumenterat fall om liknande händelse. Dessutom ska personalen vara utbildade, och skall alltid ha tex plasthandskar när dom plåstrar om ett barn som blöder. Det krävs extremt mycket för att bli smittad till vardags.. Mycket mer än vad folk tror. Nåväl, hur vi gör får vi se..

Imorgon ska vi hem till Sigtuna igen, Ann-eli skjutsar hem oss på förmiddagen, och på eftermiddagen ska vi på 10-månaderskontroll hos BVC. Fullt ös, godnatt! ❤

20131105-020042.jpg

20131105-020059.jpg

20131105-020048.jpg

2 Responses to “Läkarbesök på Huddinge Sjukhus”

 1. mitjka says:

  Svar till “C”.
  Det spelar ingen roll, barnet blir inte smittat för det. Det krävs väldigt mycket mer än så..
  Den smittade personens blod måste komma IN i den andre personens blodomlopp. Du skulle kunna ligga i ett badkar fullt utav mitt blod utan att bli smittad. Enligt infektion på Huddinge så finns det inte ett ända dokumenterat fall, där barn eller vuxen blivit smittad på förskola eller dylikt. Och jag har svårt att tro att dom ljuger..

  Många blandar nog ihop hepatit C med hepatit B och A, men det är en helt annan sak.
  Hade det funnits risk för barn eller vuxna att bli smittade av ett hepatit C posetivt barn, då hade smittskyddslagen sätt annorlunda ut, nu är det upp till mig att berätta, men dom rekommenderar en att INTE göra det, då väldigt många (i brist på kunskap) får panik och behandlar barnet i fråga annorlunda. Med vänlig hälsning, Mitjka

 2. c says:

  Men om barnet biter hål i barnets hud så det blöder? händer rätt ofta ju.

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu