Kontaktad av journalist..

Av en slump gick jag in på min nästintill inaktiva sysida på Facebook, väl där hade jag två stycken nya meddelanden från en journalist. Hon berättade att hon skulle göra ett reportage gällande Rosenlunds mödravårdsteam, och att hon googlat och helt enkelt ramlat in på min blogg bland mina tidigare inlägg angående mödravårdsteamet ifråga.

Rosenlunds mödravårdsteam är en specialmödravård inom Beroendecentrum i Stockholm. Dom vänder sig till gravida kvinnor och pappor med riskbruk, missbruk och/eller beroendeproblematik, samt till gravida kvinnor med substitutionsbehandling.

Kort och gott, jag har fått en förfrågan om jag kan tänka mig att medverka i en intervju och dela med mig utav min historia och min erfarenhet utav Rosenlund och graviditeten, så att socialarbetare landet över kan få mer kunskap om hur de ska bemöta gravida kvinnor med beroendeproblematik.

Jag är bara glad att jag faktiskt ännu en gång får chansen att använda mitt förflutna till ett bra ändamål. Jag har tidigare vid två olika tillfällen medverkat både på TV och i tidning, angående min missbruksproblematik, Hasselakollektivet och institutionen Solgården.

Det ska bli spännande att se hur det går tillväga denna gång, och jag hoppas att intervjun leder till att fler gravida i liknande situation kan bli tipsade om Rosenlund samt få rätt hjälp och stöttning!

Vill du läsa mer om Rosenlunds mödravårdsteam och om min tid där, klicka här.

20140203-235403.jpg

Bilden är från graviditeten med Leon, några dagar innan han föddes i vecka 34.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu